Administrar

Cadena Humana Molins

plaguetes | 20 Gener, 2011 10:00

SALVEM ELS MOLINS DES JONQUET”UNA ABRAÇADA EN ELS MOLINS DES JONQUET


AVUI , DISSABTE DIA 22 DE GENER del 2011, MITJANÇANT UNA CADENA HUMANA QUE ABRAÇA ELS MOLINS VOLEM DEMANAR LA REHABILITACIÓ URGENT DELS MOLINS DE SA GARRIGUERA I EN GELÓS.La barriada des Jonquet de Palma de Mallorca va ser declarada BIC en la categoria de “Conjunt Històric” per part del Consell Insular de Mallorca, el mes de novembre del 2009.

La declaració de BIC esmenta com elements etnològics més característics d’aquest “Conjunt Històric” els MOLINS DE VENT fariners d’en Gelós , la Garriguera,en Budellet o d’en Carreres, Nom de Déu i en Garleta. Els molins, també, estan inclosos en el Catàleg de Protecció d’Edificis i elements arquitectònics amb protecció A2 de l’Ajuntament de Palma.

Aquests molins tenen un alt nivell de protecció i s’han de preservar i rehabilitar.


L’ AAVV des Jonquet HEM DENUNCIAT DAVANT L’AJUNTAMENT DE PALMA I EL CIM l’estat actual dels molins ,sobretot dels molins de Sa Garriguera i d’en Gelós , ja que se troben en un estat lamentable i de total abandonament. El perill d’esbucament parcial és inminent . De fet el 24 de desembre del 2009 se va esbucar part d’una paret dels molins,en els mesos de gener i febrer del 2010 se varen produir més esbucaments degut al fort vent i a la pluja. I al llarg de tot aquest any el seu deteriorament ha augmentat de forma clara i continuada.

I NO HEM VIST CAP ACTUACIÓ PER PART DE L’AJUNTAMENT I EL CIM


La situació d’aquests MOLINS no pot continuar així, ja que el risc de perdre aquest valor patrimonial característic de la façana marítima de Palma esdevé una realitat. ES URGENT L’ACTUACIÓ DEL CIM I DE L’AJUNTAMENT per evitar la desaparició d’aquests molins.

Les promeses de l’Ajuntament al llarg d’aquestes darreres legislatures davant aquest tema han estat moltes, inclòs a l’any 2002 el Patronat de l’Habitatge va iniciar l’expedient d’expropiació dels molins previst en el PERI des Jonquet. TOT CONTINUA IGUAL!!!!


Actualment s’incompleix la Llei de Patrimoni Històric de les Illes Balears, concretament l’article 26 i 27 referits al deure de conservació d’aquests Bens Catalogats,i les mesures a prendre en el cas que els propietaris no facin res per a conservar-los.


ABRAÇEM ELS MOLINS PER QUE ESTIMEM UN PATRIMONI ÚNIC DE LA FAÇANA MARÍTIMA DE PALMA QUE NO VOLEM PERDRE !!!!

I DEMANEM QUE L’AJUNTAMENT DE PALMA I EL CIM ACTUIN JA!!!!!!AAVV DES JONQUET

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS