Administrar

ESTUDIS HITÒRICS

plaguetes | 18 Febrer, 2010 10:50

Comentaris

 1. reunió

  Després de més de vint-i-cinc anys d’autonomia, trenta des de la transició “democràtica”, i quasi una legislatura de Pacte de Centre-Esquerra a les principals institucions de les Illes. Davant la inoperància d’un govern, que no ha complit ni una mil•lèsima part dels acords als que varen arribar, i que s’ha centrat en repartir-se quotes de poder i barallar-se internament, situació que s’agreuja en una situació econòmica delicada com en la que ens trobem i davant el seguit de casos de corrupció sorgits, i les actituds condescendents cap aquestes dels diferents partits d’esquerres.
  I davant un Ajuntament de Palma, que si bé s’ha mostrat eficient en algunes coses (mobilitat, xarxa de bibliotèques...) en cap cas a assolit les expectatives generades, actuant moltes vegades d’esquenes a la ciutadania, destruint el territori, perpetuant un model social i econòmic insostenible, i prioritzant moltes vegades les picabaralles internes de l'equip de govern i amb una oposició demagògica i irresponsable, que faria qualsevol cosa per assolir el poder.
  Per tot això, un grup de ciutadans de Mallorca, que no formam part de cap partit polític, volem construir una alternativa a la Ciutat de Mallorca. Per això, volem impulsar, entre tot el teixit social dels nostres barris, una nova opció política que es basarà en els següents principis:
  Un canvi en el model econòmic i social. Hem d’avançar, definitivament, amb un discurs clar cap a altres models econòmics, socials i culturals, en els que les desigualtats arribin a desaparèixer.
  Una política seriosa d’integració. Hem d’evitar brots de xenofòbia i racisme. La cultura catalana ha de ser la que vehiculi una Palma multicultural.
  Un Ajuntament profundament democràtic. Pressupostos participatius per decidir què volem, quan ho volem i com ho volem als nostres barris. També volem un control PÚBLIC i clar de les despeses de tots els càrrecs polítics del Ajuntament.
  Una descentralització administrativa. Els pobles del terme municipal de Palma, tenen dret a la seva pròpia autonomia. Els consells de barri han de ser eines efectives on es visualitzi la participació real de la ciutadania i no una marca feta de cara a la galeria.
  Un ajuntament lliure de corrupció. Si bé els darrers casos de corrupció (Que tenen imputats a membres del PP, UM i PSOE) no han afectat directament al ajuntament de Palma, episodis anteriors, com el protagonitzat per l’ex-regidor Rodrigo de Santos, no poden tornar a passar. Volem uns regidors que aprovin, definitivament, mesures anticorrupció al Ajuntament.

  Sistema assembleari. Aquesta nova opció política no tan sols estarà al servei dels ciutadans, el teixit i moviments socials. Seran aquests mateixos que decidiran el seu funcionament i acció a través d'assemblees horitzontals.
  Per tot això, i moltes altres coses, convoquem a tots els ciutadans i ciutadanes de Palma a una reunió que es celebrarà dia 27 de març, a les 11.00 hores dissabte, a Ca’n Alcover C. de Sant Alonso, 24.
  FES ARRIBAR AQUEST CORREU AL MÀXIM DE GENT INTERESSADA!

  podemferaltrepalma | 21/03/2010, 23:21
Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS