Administrar

Carrers Mar i Terra

plaguetes | 30 Maig, 2009 15:13

Avui , dissabte dia 30 de maig l’ AAVV d’ Es Jonquet hem duit a terme una sembrada d’arbres a la zona “pública” del solar de “Mar i Terra”.

Es una forma més per fer arribar a les administracions públiques, especialment a l’Ajuntament de Palma , la urgència de preservar el barri emblemàtic d’Es Jonquet a Palma ( façana marítima històrica d’aquesta ciutat) , i evitar la realització del projecte urbanístic previst en aquesta zona.


REIVINDIQUEM I DEMANEM EL RETORN DELS ESPAIS I CARRERS PÚBLICS de la zona : En aquesta zona de “mar i terra” hi havia cases i carrers fins en els anys 90, en aquell temps algunes cases varen ser expropiades per l’administració pública, i altres venudes a preus “irrisoris” .La zona es va desdibuixar, varen desapareixer els carrers i les cases, convertint-se en un terreny “per especular i per benefici privat”.No sabem que va passar amb els carrers (terrenys públics) ni amb les cases expropiades “suposadament” per millorar la zona per part de l’Ajuntament.

Sols hi ha constància escrita que el Sr.Cursach va escripturar i agrupar totes les parcel·les de la zona a nom seu, i posteriorment ho va vendre a l’empresa ACCIONA. Tot això coincidint amb la modificació puntual del PERI des Jonquet que permetia fer una “macro urbanització” en aquesta zona , i amb la aprovació del PGOU que incidia en el mateix.

On són els carrers i les zones públiques com el talús i altres?

S’han privatitzat aquests espais “de tots” per benefici privat i especulatiu. Demanem una resposta urgent de l’Ajuntament de Palma davant aquesta situació d’usurpació de la propietat pública , i una revisió de tots els procediments “urbanístics” realitzats per aquesta administració per permeten aquesta actuació urbanística i d’apropiació indeguda de terrenys de tots.

El carrer Terrer, carrer 21, carrer 19, carrer Llences, carrer Vorera...ON SÓN? PERQUÈ NO RETORNEN A SER PATRIMONI PÚBLIC , I SE PERMET SIGUIN PRIVATITZATS?


DEMANEM MÉS ARBRES I VERDOR AL CENTRE DE LA CIUTAT I EN ES JONQUET

NO VOLEM MÉS CIMENT, VOLEM RESPIRAR....

Volem espais públics , plens de vida i verdor per poder gaudir d’un aire net i no tant contaminat . Es Jonquet reb un nivell de contaminació molt elevat degut al gran nombre de cotxes que circulen pel Passeig Marítim cada dia.

Es necessari omplir de verdor el centre de Palma , i aconseguir una ciutat més sana i agradable.

Enlloc de més ciment i aparcaments demanem més arbres per tots.

Avui hem sembrat arbres “petits” que cuidarem i regarem amb molta cura per que se puguin fer grans ....., i hem senyalitzat els carrers per que tothom pugui saber que hi havia zones públiques per tots.


AAVV d’es Jonquet

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS